JapOnské TrikY!

25. prosince 2010 v 23:51 | ♥♥♥
Také se divíte, jak je možné, že téměř každá Japonka je nádherně štíhlá? A co ta bezchybná pleť a lesklé vlasy? Jestli to přičítáte jen pouhým genům, jste vedle. Tyhle dámy se totiž ke kráse, zdraví a štíhlosti projídají. Tedy nejen. Zkuste to taky!

Pro krásné nehty, vlasy a pleť

Ačkoli jsme se naučily jíst ryby, pořád u nás nejsou tolik oblíbené jako v Japonsku. Víte, že byste je měly jíst minimálně dvakrát týdně? "Konzumace ryb je našemu tělu velmi prospěšná, ryby totiž obsahují zdravé mastné kyseliny, lehce stravitelné bílkoviny a ty mořské navíc jód," vyjmenovává dietoložka Mgr. Pavlína Zdeňková-Kroužková. Oblíbené jsou i v syrovém stavu v podobě sushi, kde se navíc kombinují s mořskými řasami .Řasy jsou bohaté na vitamin B12, vápník, draslík, hořčík nebo železo. Mořské řasy vás zrovna nelákají? Dopřejte si je alespoň v tabletkách jako doplněk stravy. Skvěle zpevňují vlasy, nehty i pleť.



Śója zatočí s vráskami!
Uvidíte, že zachutná i vám. Propašovat ji můžete nejen do číny, ale v podstatě do kteréhokoli jídla, jež obsahovalo dříve maso. A čím že je tak prospěšná? Dostane do těla bílkoviny, vlákninu, poskytuje kvalitní tuky, má vysoký obsah vitaminů a neobsahuje cholesterol. Co se týče krásy, rostlinné proteiny obsažené v sóji podporují tvorbu kolagenu v pleti, takže si vrásky dají načas.

Tofu pro zdraví
Japonky příliš neholdují tučnému a smaženému jídlu. Zdraví prospěšné tuky získávají z ryb, zbytek jídelníčku tvoří ve velké míře zelenina, sója a tofu a samozřejmě rýže. Ta přitom skvěle čistí střeva.

Zelený čaj proti stárnutí
V zemi vycházejícího slunce je nejpopulárnějším nápojem neslazený zelený čaj. Ten díky obsahu antioxidantů chrání naše buňky před škodlivými volnými radikály, boduje tedy opět v boji proti stárnutí. Díky tomu, že obsahuje tanin, se kofein z čaje vstřebává pomaleji než kofein, který získáváme z kávy. Právě proto je vhodný pro všechny, kterým káva nedělá zrovna dobře. A pozor - zelený čaj by se neměl zalévat vroucí vodou, postačí horká.
Úprava jídla je pro Japonce velmi důležitá

Tajemství štíhlé postavy
Zatímco Češi nadávají, když dostanou v restauraci menší porci, a doma si nandají minimálně pět knedlíků s omáčkou, Japonci jedí daleko menší porce. S jídlem si pěkně vyhrají, chtějí, aby jídlo nejen dobře chutnalo, ale i vypadalo. Jedí pomaleji a vychutnávají si každé sousto. Důležitější než kvantita je pro ně kvalita. A to je něco, co bychom se od nich měly naučit!

Porcelánová pleť
Za bezchybnou pleť Japonek nemůže jen strava, ale i péče, kterou své pokožce věnují. Bez ochranného faktoru téměř nevycházejí z domu a díky tomu se šikovně vyhýbají nejen vráskám, ale i pigmentovým skvrnám. Když už se nějaká ta skvrnka objeví, sázejí na tamější značku Shiseido a řadu White Lucency, která rozjasňuje a sjednocuje tón pleti. A jejich domácí trik? Když chtějí pleť trochu vypnout, nechají si na tváři zaschnout vaječný bílek. Oblíbený je také olejíček z kamélie japonské. Ten je výborný na suchou a citlivou pleť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Klikni_♥

Klik♥

Komentáře

1 Tereza Tereza | Web | 26. prosince 2010 v 0:09 | Reagovat

Zajimavý, něco z toho zaručeně vyzkouším :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama